Blázni zomierajú

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Davinčiho kód - časť prvá

Prinášam Prinášam Vám tu zatial pár riadkov z knihy : Dan Brown - DA VINCIHO KÓD. Nechcem porušiť autorský zákon. Umiestnil som to tu, len z toho, aby i ostatný si mohli prečítať pár pasáži a potom si kúpily knižku (taká reklamka). Tak veľa príjemného čítania a zábavy s touto knihou Vám želá Dan Brown a Ja
Poďakovanie


Predovšetkým sa chcem poďakovať svojmu priateľovi a editorovi Jasonovi Kaufmanovi, ktorý s vervou pracoval na tejto knihe a chápal, o čom vlastne je, a vzácnej Heide Langovej - neobyčajne schopnej literárnej agentke a vernej priateľke. Mimoriadne vďačný som všetkým pracovníkom vydavateľstva Doubleday za ich veľkorysosť, vieru a pomoc, najmä Billovi Thomasovi a Stevovi Rubinovi, ktorí tejto knihe verili od začiatku. Ďakujem aj svojim prvým fanúšikom vo vydavateľstve, Michaelovi Palgonovi, Suzanne Herzovej, Janelle Moburgovej, Jackie Everlymu a Adrienne Sparksovej, talentovaným ľudom z obchodného oddelenia vydavateľstva, a Michaelovi Windsorovi za fantastickú obálku.

Za veľkorysú pomoc pri štúdiu materiálov pre túto knihu sa chcem poďakovať Múzeu Louvre, francúzskemu Ministerstvu kultúry, Projektu Gutenberg, Bibliothéque Nationale, Knižnici gnostickej spoločnosti, Oddeleniu štúdia malieb a dokumentačnému oddeleniu v Louvri, Kráľovskému observatóriu v Greenwichi, Londýnskemu archívu, Archívu listín vo Westminsterskom opátstve, Johnovi Pikeovi a Federácii amerických vedcov a piatim členom Opus Dei (trom aktívnym a dvom bývalým), ktorí sa so mnou podelili o pozitívne i negatívne skúsenosti s pôsobením v tejto organizácii.

Ďakujem aj kníhkupectvu Water Street Bookstore, ktoré vypátralo množstvo cenných titulov potrebných na napísanie tejto knihy, ďalej svojmu otcovi, učiteľovi matematiky a spisovateľovi Richardovi Brownovi, ktorý mi vysvetlil zlatý rez a Fibonacciho postupnosť, Stanovi Plantonovi, Sylvii Baudeloqueovej, Petrovi McGuiganovi, Francisovi Mclnerneymu, Margie Wachtelovej, André Vernetovi, Kenovi Kelleherovi z Anchorball Web Média, Care Sottakovej, Karyn Pophamovej, Esther Sungovej, Miriam Abramowitzovej, Williamovi Tunstallovi-Pedoeovi a Griffinovi Woodenovi Brownovi. A pretože veľká časť tejto knihy je venovaná posvätnému ženstvu, dopustil by som sa veľkej nedbanlivosti, keby som nespomenul aj dve neobyčajné ženy, ktoré hrajú v mojom živote významnú úlohu: moju matku, živiteľku, spisovateľku a hudobníčku Connie Brownovú a moju manželku Blythe - historičku umenia, maliarku, moju prvú editorku a bezpochyby najtalentovanejšiu ženu, akú som poznal.


Fakty


Priorstvo Sionu, tajná európska spoločnosť založená roku 1099, skutočne existuje. Parížska Bibliothéque National objavila roku 1975 pergameny známe ako Les Dossiers Secrets, v ktorých sú zaznamenaní mnohí členovia Priorstva Sionu, vrátane sira Isaaca Newtona, Sandra Botticelliho, Victora Huga a Leonarda da Vinci.

Vatikánska prelatúra známa ako Opus Dei je hlboko nábožná katolícka sekta, ktorá nedávno vyvolala rozruch vďaka správam o vymývaní mozgov, nátlaku a nebezpečných praktikách známych ako „umŕtvovanie tela". Táto organizácia prednedávnom dokončila výstavbu svojho centra na Lexington Avenue 243 v New York City v hodnote 47 miliónov dolárov. Všetky umelecké diela, dokumenty a tajné obrady spomínané v tomto románe sú reálne.

Davinčihi kód | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014